Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Επανέρχεται Επίδομα Ενοικίου και Κοινωνικός Τουρισμός το 2013


Συζήτηση για Επαναφορά  Κοινωνικού Τουρισμού και για το Επίδομα Ενοικιού απο το 2013

Στην συζήτηση που είχαν χθές ο υπουργος Εργασίας και οι κοινωνικοί εταίροι ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ  τέθηκαν επί τάπητος οι προτάσεις για τη θεσμική οργάνωση μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στον ΟΑΕΔ, και συγκεκριμένα την επαναφορά των παροχών που καταργήθηκαν με το κλείσιμο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ οπως το Επίδομα Ενοικίου και ο Κοινωνικός Τουρισμός για το 2013 όπου ο υπουργός είχε δεσμευτεί για την επαναφορά του.

Το υπουργείο εργασίας θα έχει έτοιμο και θα καταθέσει μέσα στον Δεκέμβριο νομοθετική ρύθμιση η οποία σύστηνει ειδικο λογαριασμο στον ΟΑΕΔ στον οποίο θα πηγαίνει η εισφορά 1,3% των εργαζομένων και θα χορηγούνται τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, επίδομα ενοικίου και επιδότησης επιτοκίου, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση των παροχών αυτών όμως.

Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανέργους. Να σημειωθεί ότι για τους άνεργους έχει παγώσει η καταβολή των δόσεων μέχρι 31.12.2012


Επανέρχεται Επίδομα Ενοικίου και Κοινωνικός Τουρισμός το 2013  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου