Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μηχανογραφικό 2013 130 Λιγότερες Σχολές


130 Λιγότερες Σχολές στο Μηχανογραφικό του 2013

Σχολές ΑΕΙ και κυρίως ΤΕΙ που δεν εχουν μεγάλη ζητηση αλλά και με φοιτητές που εχουν εισαχθεί με βαθμολογία πάνω του 10, θα αφαιρεθούν απο το Μηχανογραφικό το 2013.

Αυτό κάνει γνωστο ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνεντευξη του στο Πρώτο Θέμα, αλλά κάνει γνωστό οτι θα επανέλθει για την εισαγωγή στα ΤΕΙ και ΑΕΙ η βάση του 10.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, "το επόμενο μηχανογραφικό των Πανελληνίων του 2013 θα αποτυπώνει τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν νέα ισχυρότερα τμήματα, τα οποία θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, για να υποδεχτούν τους εισακτέους της νέας χρονιάς. Από αυτή τη διαδικασία κανείς δεν έχει να χάσει, αντίθετα όλοι θα κερδίσουν. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν ισχυρότερα πτυχία και θα γίνουν ανταγωνιστικότεροι στον δύσκολο στίβο της εργασίας. Τα ιδρύματα θα αναβαθμιστούν, οι συνάδελφοι καθηγητές, αλλά και το διοικητικό προσωπικό θα ωφεληθούν, καθώς θα εργάζονται πλέον σε ένα εξορθολογισμένο και αναβαθμισμένο περιβάλλον. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η χώρα θα ωφεληθεί μεσοπρόθεσμα, διότι η αναβάθμιση της παιδείας είναι ο πιο σημαντικός μοχλός ανάπτυξης".


Μηχανογραφικό 2013 130 Λιγότερες Σχολές   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου