Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ 2013

Το υπουργειο Παιδείας ενημερωνει  ότι το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων .

Το πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της χώρας, της Κύπρου και των Ελληνικών Λυκείων της αλλοδαπής. Το ανώτερο ηλικιακό όριο συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα, ορίζεται το 21ο έτος.
Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια θετικής στάσης των νέων για συμμετοχή στα κοινά, ενώ ειδικό στόχο αποτελεί η εμπειρία της διατύπωσης μιας προσωπικής γραπτής πρότασης του κάθε μαθητή που θα λάβει μέρος, αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του τόπου που ζει.

Οι μαθητές που θα εκλεγούν ως τακτικοί έφηβοι βουλευτές θα κληθούν να συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνόδου, που περιλαμβάνουν τις συνεδριάσεις των 300 τακτικών εφήβων βουλευτών, κατά επιτροπές και σε Ολομέλεια.


ΤΟ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων 2013 ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου