Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Γερμανικές αποζημιώσεις .Ολα τα νεα


Γερμανικές αποζημιώσεις στο Νομικό συμβούλιο η εκθεση 


Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβίβασε στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλο την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις Γερμανικές αποζημιώσεις προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.

περισσοτερα εδω 


Απάντηση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις στον Σοιμπλε απο τον Υπουργό Εξωτερικών


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με αναφορά Υπουργού Οικονομικών Γερμανίας Β. Σόιμπλε για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις , ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Στο Εξωτερικών ο φάκελος με τις Γερμανικές αποζημιώσεις


Εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναμένονται το επόμενο διάστημα. Με κυβερνητικό εντολή έχει σχηματιστεί για πρώτη φορά πλήρης φάκελος γι’ αυτό το θέμα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο υπουργείο Εξωτερικών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου