Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εισιτήριο υγείας σε 200000 ανασφάλιστους πολίτες


Εισιτήριο υγείας σε ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες

Με εισητήριο υγείας σε ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες θα δίνεται πρόσβαση στην περίθαλψη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Το εισιτήριο υγείας θα είναι 12μηνης διάρκειας και θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις σε γιατρούς, πλήρες πακέτο προληπτικών εξετάσεων καθώς και φαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη, σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Συμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το οποίο θα έχει την ευθύνη υλοποίησης του έργου και ελέγχου της διαδικασίας για το εισιτήριο υγείας, η διάθεσή του θα ξεκινήσει μέσα στο Μαίο.

Τα ασφαλιστικά ταμεία θα χορηγήσουν λίστες με τα στοιχεία των ανασφάλιστων, τα οποία έπειτα θα ελέγχονται από τον ΟΕΑΔ. Το υπουργείο Υγείας θα λάβει το μητρώο που θα προκύψει και από εκεί θα καταρτιστεί η τελική λίστα των δικαιούχων για το εισιτήριο υγείας

Στη συνέχεια ο δικαιούχος  με αίτηση του θα προμηθεύεται το εισιτήριο υγείας, είτε ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας , αλλά και μέσω ΚΕΠ, δίνοντας τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και έναν κωδικό). Πρόκειται για μοναδικό κωδικό αριθμό που θα δίνει «ασφαλιστικό δικαίωμα» για δωρεάν πρόσβαση σε ένα από προεπιλεγμένα σύνολα υπηρεσιών υγείας, στα οποία τον παραπέμπει ο ιατρός που τον αξιολογεί.


Εισιτήριο υγείας σε 200000 ανασφάλιστους πολίτες  διαβαστε περισσοτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου