Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τόκοι καταθέσεων και φορολογική δήλωση 2013

Τόκοι καταθέσεων και φορολογική δήλωση 2013

Όλοι οι καταθέτες θα πρέπει να απευθυνθούν στις τράπεζες ώστε να πάρουν την βεβαίωση οπου αναγράφονται οι τόκοι καταθέσεων ωστε να δηλωθούν στην φορολογική δήλωση το 2013

Συγκεκριμένα στον νέο φορολογικό νόμο του 2013 συμπεριλαμβάνεται διάταξη όπου προβλέπει ότι στη φορολογική δήλωση πρέπει να δηλωθούν όλα τα εισοδήματα του υπόχρεου της υποβολής ανεξάρτητα το εάν έχουν φορολογηθεί ήδη αλλά και τα εισοδήματα που απαλλάσσονται από φόρο .


Τόκοι και φορολογική δήλωση 2013 απαντήσεις απο τον ΓΓΔΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για το πώς θα υποβληθούν οι τόκοι απο τους πολίτες στις φορολογικές δηλώσεις 2013.

Οσο αφορά το θέμα έχει ανακύψει με τους τόκους άνω 250 ευρώ , οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά για να παίρνουν βεβαίωση που αναγράφονται οι τόκοι .
Όμως, υπάρχει και μία συζήτηση που γίνεται για να στέλνονται απευθείας τα δικαιολογητικά, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης. «Είμαστε σε συνεννόηση με τις τράπεζες. Πιστεύω ότι από τις μεγαλύτερες τράπεζες και το πιο πιθανόν από όλες να έχουμε τα στοιχεία εκείνα για να τα συμπληρώσουμε και έτσι ο περισσότερος κόσμος να μην τρέξει στις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου