Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Βάσεις 2013: ποιες σχολές θα έχουν κατακόρυφη άνοδο

Βάσεις 2013: ποιες σχολές θα έχουν κατακόρυφη άνοδο

Ποιες σχολές αναμένεται να σημειωθεί πτώση σύμφωνα με τις βάσεις 2013 στις Πανελλήνιες 2013; Ποιες σχολές θα έχουν κατακόρυφη άνοδο;

Υπό τη σκιά των Μαθηματικών γενικής παιδειάς αλλά και του σάλου που δημιουργήθηκε γύρω από την Φυσική κατεύθυνσης, συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2013.

Τόσο τα ίδια τα θέματα, όσο και οι πρώτες διορθώσεις των γραπτών από τους καθηγητές, οδηγούν στα πρώτα συμπεράσματα για το που θα κυμανθούν οι βάσεις 2013.

Για τις θεωρητικές επιστήμες πάντως, τα παντα θα εξαρτηθούν από τις επιδόσεις των μαθητών στα Αρχαία Ελληνικά μιας και τα θέματα χαρακτηρίστηκαν από τα δυσκολότερα που έδωσαν έως σήμερα οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Οι Οικονομικές σχολές ενδέχεται να σημειώσουν πτώση, βάσει των επιδόσεων των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης όπου τα θέματα θεωρήθηκαν δύσκολα αλλά κατανοητά για έναν συνεπή μαθητή.

Για την Ιατρική, παρά τα προβλήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών, η Βιολογία αναμένεται να «σπρώξει προς τα πάνω» τις βάσεις 2013.
Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις 2013 για τις σχολές Ψυχολογίας και Νομικής θα σημειώσουν κατακόρυφη άνοδο, ενώ μικρότερη άνοδο θα σημειώσουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών.

Οι παιδαγωγικές σχολές δεν αποτελούν πλέον πόλο έλξης για τους υποψηφίους όπως γίνονταν παλαιότερα λόγω του «παγώματος» προσλήψεων στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία και για το λόγο αυτό δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων 2013.

Διαβάστε τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου