Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ο "Κρητικός" του Δ. Σολωμού το κειμενο της Λογοτεχνίας


Με δύο μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται οι εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Οι μαθητές διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το κείμενο της Λογοτεχνίας είναι ο "Κρητικός" του Δ. Σολωμού.
Στη φυσική υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση αλλά όλα λειτουργούν κανονικά.

Την Παρασκευή οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τα θέματα των Μαθηματικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας παραδέχθηκε την ύπαρξη μιας ασύμβατης υπόθεσης στο θέμα Δ3, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή δεν επηρεάζει την επίλυση του θέματος.

Η Επιτροπή διαβεβαίωσε πως με οδηγία της προς τα βαθμολογικά κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου