Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Οπλοφορία βουλευτών τι ισχύει

Οπλοφορία βουλευτών τι ισχύει

Το ζήτημα της απαγόρευσης οπλοφορίας των βουλευτών στο κτήριο του Κοινοβουλίου αναδεικνύεται εκ νέου έπειτα από σχετικό αίτημα που απηύθυνε, μέσω ραδιοφωνικής της συνέντευξης, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας είχε αποστείλει στη Βουλή έγγραφο για το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών. «Η είσοδος και κίνηση των κ.κ. βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανέναν περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής» διευκρινιζόταν στο έγγραφό του, το οποίο είχε διαβιβαστεί έπειτα από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για το «φαινόμενο κυκλοφορίας οπλισμένων βουλευτών στους χώρους του Κοινοβουλίου». Η αναφορά είχε κατατεθεί από τον βουλευτή ύστερα από δημοσίευμα που έφερε τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προσπαθεί να ανακόψει το φαινόμενο, κυρίως μετά τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας σε πολλούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στην απάντησή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωνε ότι «από την Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας, με σύγχρονη τεχνική- ηλεκτρονική υποστήριξη κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισερχομένων ατόμων σε όλους τους χώρους του κοινοβουλίου».

διαβαστε περισσοτερα Οπλοφορία βουλευτών τι ισχύει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου