Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» έχει μοιράσει 100.000 λάπτοπ και τάμπλετ

Περισσότερο από 60.000 φορητούς Η/Υ και περίπου 40.000 τάμπλετ Η/Υ έχει «μοιράσει» η δράση «Ψηφιακή Αλληλεγγύη». Πρόκειται για υπολογιστές που διατίθενται μέσω επιδότησης στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που ζουν στις οκτώ περιφέρειες της αμιγούς σύγκλισης και τις οποίες καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί 213.000 κουπόνια από ισάριθμους δικαιούχους σε σύνολο περίπου 250.000. Οι παραγγελίες ωστόσο είναι λιγότερες, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ερευνούν τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν μέσω της επιδότησης συνολικού ύψους 400 ευρώ. Σύμφωνα με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» από 4/2/2015 που ξεκίνησε η δράση μέχρι και χθες Δευτέρα, οι παραγγελίες των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος ανήλθαν σε 100.239 εκ των οποίων 60.775 αφορούσαν την απόκτηση laptop ή notebook H/Y και 39.464 την απόκτηση τάμπλετ. Επίσης 15.520 παραγγελίες τέθηκαν για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και ισάριθμες με τον αριθμό των Η/Υ είναι οι παραγγελίες γραμμών σύνδεσης στο Internet. Από αυτές, πάνω από το 90%, σύμφωνα με την ΕΥΔ του προγράμματος, είναι ευρυζωνικές γραμμές. Συνολικά βαίνουν προς εξαργύρωση 213 χιλιάδες κουπόνια.

Η δράση φημολογείται ότι προκαλεί αρρυθμίες στην αγορά των Η/Υ, καθώς οι προμηθευτές είχαν προετοιμαστεί να δώσουν περισσότερα tablet Η/Y και λιγότερους φορητούς. Ετσι σήμερα παρατηρείται έλλειψη στην αγορά φορητών Η/Υ και πληθώρα τάμπλετ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν καθυστερήσεις και στην αποστολή των τιμολογίων, γεγονός που καθυστερεί τις αποπληρωμές των προμηθευτών. Υπενθυμίζεται ότι στη δράση συμμετέχουν 497 πάροχοι ή/και προμηθευτές / καταστήματα και 667 σύμβουλοι υποστήριξης.

πηγη dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου