Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Βάσεις 2015: Εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση στα μόρια εισαγωγής

Βάσεις 2015: Εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση στα μόρια εισαγωγής
Πτώση στις βάσεις 2015 ακόμη και στις πιο δημοφιλείς σχολές των ΑΕΙ αναμένεται αφού οι επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλήνιες σύμφωνα με τα στατιστικά του Υπουργείου καταδεικνύονται ως  χαμηλές
Η πτώση στις βάσεις 2015 θα είναι μεγαλύτερη στις πολυτεχνικές σχολές όπου ενδέχεται να εμφανίσουν πτώση ακόμη και σε 1.000 μόρια. Συγκρατημένη αναμένεται να είναι η πτώση στις σχολές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αναμένεται να βρεθεί κάτω από τα 18.500 μόρια, παρά το γεγονός ότι οι πρώτες προτιμήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν και φέτος τις 2.000, σημειώνοντας για ακόμη μία χρονιά ρεκόρ. Η αντίστοιχη σχολή του Αριστοτελείου θα κινηθεί κοντά στα 18.400, ενώ η Νομική Κομοτηνής δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ακόμη και 400 μόρια σε σχέση με πέρυσι, πέφτοντας κάτω από το όριο των 18.000 μορίων.
Πτώση αναμένεται και στις Ιατρικές σχολές αφού είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιατρική Αθήνας αναμένεται να κυμανθεί κάτω από 19.000 μόρια, ενώ στο τμήμα της Θεσσαλονίκης η βάση θα κατρακυλήσει κοντά στα 18.700 μόρια. Στα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, πως στις Σχολές Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, η πτώση των βάσεων μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 700 μόρια. Κατά τα λοιπά, κάτω από τα 18.000 μόρια θα υποχωρήσει η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στα Οικονομικά Τμήματα του 5ου πεδίου οι βάσεις στα υψηλόβαθμα τμήματα, όπως Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αθήνας, θα καταγράψουν πτώση κατά 300 με 400 μόρια. Παράταση για το μηχανογραφικό Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι λόγω της επικείμενης διεξαγωγής του  Δημοψηφίσματος, για το οποίο τα περισσότερα Λύκεια της χώρας θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα, η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων παρατείνεται ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.
Σε περίπτωση που κάποιος οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του και διαπιστώσει κάποιο λάθος σύμφωνα  με τις διατάξεις της Φ.253/21812/Β6/2013 Υ.Α.(ΦΕΚ 358 Β΄/2013), ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη οριστικοποιήσει το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου