Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η πληρωμή των εισφορών του ΕΦΚΑ (οδηγίες)

Efka.gov.gr: Πως γίνεται η πληρωμή των εισφορών του ΕΦΚΑ (οδηγίες) - Έως το τέλος του μήνα έχουν προθεσμία εργοδότες, επαγγελματίες και αγρότες να πληρώσουν τις νέες εισφορές του ΕΦΚΑ - Η πληρωμή θα γίνεται στις τράπεζες είτε στα γκισέ είτε ηλεκτρονικά μέσω web banking - Με τον κωδικό πληρωμής που αναγράφουν τα ειδοποιητήρια η καταβολή
Με τα ειδοποιητήρια ανα χείρας ή μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών των πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να προσέλθουν όλοι οι επαγγελματίες, οι εργοδότες αλλά και οι αγρότες ώστε να να πληρώσουν τις νέες εισφορές του ΕΦΚΑ για τον μήνα Ιανουάριο 2017.
Οι υπόχρεοι εφόσον δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια μπορούν μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα efka.gov.gr να βρουν τον κωδικό πληρωμής ώστε να προβούν στην πληρωμή των εισφορών τους με όποιο τρόπο και να επιλέξουν.
Υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που έχουν ενεργό Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ – μπλοκάκι), από την 1.1.17 και μετά. Όσοι όμως έχουν «κλείσει το μπλοκάκι» τους δεν θα βρεθούν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη της καταβολής εισφορών. Όλοι οι ασφαλισμένοι  καταβάλλουν εισφορές με βάση το Καθαρό Φορολογητέο Εισόδημα του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου