Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ξεκίνησε η πίστωση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ

Ξεκίνησε από σήμερα το απόγευμα η πίστωση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ και συγκεκριμένα η Ά δόση για το 2017 αλλά κατά ο ήμισυ

Η πληρωμή αφορά πάνω από 725.000 οικογένειες δικαιούχων. Επιπροσθέτως, πλέον των 45.000 οικογενειών δικαιούχων θα λάβουν και αναδρομικά προηγουμένων ετών. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε πάνω από 101.000.000 ευρώ.

Σχετικά με τα αναδρομικά, διευκρινίζεται ότι προέκυψαν από την εκκαθάριση της μεγάλης πλειονότητας των εκκρεμών περιπτώσεων, για τις οποίες απαιτήθηκε η προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών. Επισημαίνεται ότι, με τη χορήγηση του 50% της προκαταβολής στην πρώτη δόση, περιορίσθηκαν σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά σε μη δικαιούχους.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ, στην ένδειξη Οικογενειακά Επιδόματα, στο πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων».

Τον κίνδυνο κατάσχεσης των επιδομάτων στήριξης τέκνων, καθώς και των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογενειάρχες που είναι δικαιούχοι των παροχών αυτών, εφόσον έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και εφόσον δεν έχουν μεριμνήσει ώστε τα επιδόματα αυτά να πιστωθούν από τον ΟΓΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει ως "ακατάσχετους" στο σύστημα TAXISNET.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου